ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

Το Αιγαίο πέλαγος αγκαλιάζει εκατοντάδες νησιά, κάποια κοσμοπολίτικα και κάποια πιο ήσυχα, κάποια χωρίς βλάστηση και κάποια με πυκνή βλάστηση, όλα όμως ξεχωρίζουν για τις καταγάλανες παραλίες αξεπέραστης ομορφιάς. Ένα φυσικό τοπίο που συνεπαίρνει το μυαλό, μια ακαταμάχητη ομορφιά που απλώνεται στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου πελάγου.

ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

Το Ιόνιο Πέλαγος και τα περίφημα νησιά του, που αγκαλιάζουν τις δυτικές ακτές της Ελλάδας, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές. Απέραντες, χρυσές αμμουδιές αιχμαλωτίζουν το βλέμμα. Πεντακάθαρα νερά, ασφαλή λιμάνια και ποικιλόμορφες παραλίες δελεάζουν τις αισθήσεις σε αυτό το θαλάσσιο ταξίδι. Εξάλλου, ο ήπιος καιρός στο Ιόνιο αποτελεί πιστό συνταξιδιώτη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα της Ελλάδας, τα νησιά του Αργοσαρωνικού αποτελούν μοναδική διέξοδο από το στρες της καθημερινότητας και διαχρονικά αγαπημένο προορισμό. Γραφικά νησιά, κάποια πιο ήσυχα και άλλα κοσμοπολίτικα, όλα με καθαρά νερά, διάσημα μοναστήρια, σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, όμορφες πόλεις και παραδοσιακά χωριά θα κατακτήσουν την καρδιά σας.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Από την αρχαιότητα , τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θεωρούνται ότι βρίσκονται σε πολύ σημαντική και προνομιακή θέση. Έτσι έγινε μια γέφυρα που ενώνει τους κατοίκους όλης αυτής της περιοχής. Η ναυτιλία και το εμπόριο συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη μιας σημαντικής κουλτούρας. Μόλις επισκεφθείτε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θα δυσκολευτείτε να τα αποχωριστείτε. Χαρακτηρίζονται από μια μοναδική άγρια ομορφιά και μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που αναμφίβολα μπορούν να χαρακτηριστούν ως σαγηνευτικοί θησαυροί. Απολαύστε τις υπέροχες αμμώδεις παραλίες και το υπέροχο φαγητό, αλλά ταυτόχρονα  την ιστορία και τη μυθολογία. Στη Σάμο θα επισκεφθείτε τη γενέτειρα του αστροφυσικού Αρίσταρχου και του μαθηματικού Πυθαγόρα. Στη Χίο θα θαυμάσετε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και  τα ψηφιδωτά στο Μοναστήρι της Νέας Μονής. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι ένας ιδανικός προορισμός διακοπών και ένας προορισμός ζωής.

ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οι Σποράδες είναι ένα αρχιπέλαγος κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Ελλάδας και στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Μεσογειακές πλαγιές, έντονη βλάστηση,  γαλάζιος ουρανός και γαλήνια γαλαζοπράσινα  νερά δημιουργούν έναν επίγειο παράδεισο. Ανακαλύψτε τη Σκιάθο κάνοντας συναρπαστική πεζοπορία και απολαύστε ταξίδια στο δάσος με πεύκα και στη λίμνη Στροφιλιά. Για όσους αναζητούν ιστορικά αξιοθέατα, η χερσόνησος της Καναπίτσας θα τους συναρπάσει με όμορφες εκκλησίες και μοναστήρια. Η Αλόννησος βρίσκεται στο κέντρο ενός θαλάσσιου πάρκου που φιλοξενεί δελφίνια και μεσογειακές φώκιες. Αν ψάχνετε για ένα ήσυχο νησί για να χαλαρώσετε, τότε η Σκόπελος είναι ο προορισμός σας! Είναι γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της, τις πλούσιες και φυσικά τις γευστικές πίτες. Το νησί έχει επίσης μια «πινελιά Χόλυγουντ». Η ταινία «Mamma Mia» γυρίστηκε στη Σκόπελο! Το εκπληκτικό τοπίο εμπνέει πολλά ζευγάρια να φιλοξενήσουν το γάμο τους στο νησί. Εκτός από τη φυσική ομορφιά της, η Σκύρος είναι πολύ δημοφιλής  τα τελευταία έτη στους λάτρεις του διαλογισμού και της γιόγκα. Ό, τι ψάχνετε, οι Σποράδες σίγουρα θα σας καταπλήξουν!